Mini Theater Friesland zoekt spelers voor toneelstuk 'Bokkensprongen’

Mini Theater Friesland zoekt spelers voor toneelstuk 'Bokkensprongen’

 Mini Theater Friesland speelt volgend jaar de 4 mei-productie Bokkensprongen. In navolging van de succesvolle voorstelling Toffe Jongens! wordt er heel nieuwe productie over de Tweede Wereldoorlog in en om Heerenveen geschreven.

Dit nieuwe toneelstuk wordt 4 mei 2023, na de nationale dodenherdenking om 21.00 uur in het Posthuis Theater in Heerenveen opgevoerd. Hiermee doet Mini Theater Friesland mee aan het landelijke gebeuren Theater na de Dam, waarbij er op meer dan 165 plekken in Nederland exact om 21.00 uur voorstellingen getoond worden, met het thema De Tweede Wereldoorlog.

'Bokkensprongen' gaat o.a. over de Bokploeg in De Tjonger, over de vier bemanningsleden van de Sara Jane, die na een noodlanding bijna een jaar ondergedoken hebben gezeten in Heerenveen en over de 'Toffe Meiden', de koeriersters. Het stuk wordt gemaakt door Ineke de Vries (tekst en regie).

Audities

Voor 'Bokkensprongen worden er twee auditierondes gehouden:woensdagavond 21 september en woensdagavond 28 september om 19.30 uur in het Posthuis Theater in Heerenveen. Voor beide avonden geldt: 19.15 uur inloop en 19.30 uur start van de audities. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen de avonden rond 21.30 uur afgerond worden.

De repetities zullen op de woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur plaatsvinden in het Posthuis Theater of in de nieuwe Pop-up bibliotheek aan de Sieverstraat in Heerenveen. De eerste repetitie is op 5 oktober.

Er zijn 6 vrouwenrollen en 8 mannenrollen te verdelen. Met dubbelrollen. Voor de vrouwenrollen geldt: als je kunt zingen is dat mooi mee genomen. Voor deelname aan deze productie vragen wij een spelersbijdrage van € 105,-. Dit mag in meerdere termijnen worden betaald.

 Heb je zin om volgend jaar in dit unieke stuk te spelen, geef je dan op voor de audities via: artistiek@minitheater.nl of devries-hulshof@versatel.nl. Bellen mag ook op (06) 4089 6188 (Ineke de Vries).