Mini Theater Friesland speelt 'Hoofd, schouders, knie en teen' in Langweer

'Hoofd, schouders, knie en teen' - Mini Theater speelt voorstelling over 'meedoen' in Langweer

14-05-2015

Mini Theater Friesland speelt kindervoorstelling 'Hoofd, schouders, knie en teen' in Langweer 

LANGWEER – Zaterdag 27 juni speelt Mini Theater Friesland uit Heerenveen de kindervoorstelling ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ in De Passantenhaven in Langweer. De voorstelling is gratis toegankelijk en wordt vanaf drie uur drie keer gespeeld bij het strandje van de Passantenhaven. De voorstelling duurt een half uur en is geschikt vanaf drie jaar en ouder.

‘Hoofd, schouders, knie en teen’ is geschreven door Ineke de Vries, artistiek leidster van het Mini Theater. De voorstelling heeft 'meedoen' als thema. 
Ineke de Vries: “Iedereen moet de kans krijgen mee te doen aan de maatschappij. Daarbij is niet alleen muziek, maar ook theater een prachtige en toegankelijke mogelijkheid om dat te laten zien. In de voorstelling komen kinderen verschillende situaties tegen die dat ‘meedoen’ kunnen belemmeren. De personages in de voorstelling merken die belemmeringen stuk voor stuk aan den lijve. Soms zijn die belemmeringen letterlijk van lichamelijke aard, soms zitten die in je gedrag. Maar als je elkaar wat helpt, kun je allemaal ‘meedoen’.”

Het verhaal draait om het duo Pien en Puck, en schrijver Karel Neus en zijn vrouw Katrien, met hondje Hector. Maar Puck heeft een zere vinger en kan niet meedoen. Ze ontmoeten Wiekie Wiel die een elektrische rolstoel heeft en ook niet zomaar overal aan mee kan doen. En dan is er nog Tom Touw, die niet mee màg doen van zijn zusje Tanja. Intussen wordt Katrien Neus helemaal nerveus van hondje Hector, want Karel heeft Hector leren apporteren en sleept nu van alles haar huis in.
Er wordt gespeeld door Miriam Voortman, Marinka Vrancken, Yasmijn de Vries, Frank Limburg, Robbert Gerdingh. Lysbeth Benedictus en Berdien Bies.

De voorstelling was 31 mei jongstleden voor het eerst te zien in Oranjewoud, op de Dag van het Park, tijdens het Oranjewoud Festival, waar ook het thema "iedereen doet mee" was.