Versterking bestuur MTF

Misschien hebben we al kennisgemaakt tijdens bijvoorbeeld de theaterworkshop in juni en/of het straattheater ter opening van het culturele seizoen in Heerenveen. Via deze weg stel ik me als nieuw bestuurslid van Mini Theater Friesland ook nog even voor.

Mijn naam is Wilma Couperus. Sinds augustus 2017 maak ik deel uit van het bestuur van MTF als algemeen lid. Ik heb tot mijn 18de in Heerenveen gewoond en voel mij nog steeds verbonden met het Friese Haagje. Na jaren gewoond en gewerkt te hebben op diverse plekken (België, Groningen en Den Haag) ben ik in 2009 weer teruggegaan naar het Noorden. Samen met mijn vriend René en dochter Nora (leeftijd 8), woon ik inmiddels alweer bijna 8 jaar in Hemrik, een klein dorpje vlakbij Gorredijk / Beetsterzwaag.

In het dagelijks leven organiseer ik (zakelijke) evenementen voor ondernemers, bedrijven of overheidsinstanties vanuit mijn eigen zzp-schap (www.wilmacouperus.nl).

Mijn affiniteit met toneel/theater is ontstaan bij GOOV Muziektheater te Groningen, een amateurgezelschap dat o.l.v. een artistiek team prachtige producties ten tonele brengt. Ik heb van 1992 – 2003 deelgenomen aan 7 producties, waarvan van 6 producties ook als bestuurslid. Naast de algemene bestuurstaken had ik PR, pers en publiciteit in mijn portefeuille. Na een theaterpauze van ruim 10 jaar heb ik in 2015 meegedaan aan de Kerstfamilievoorstelling Oliver Twist (een eigen productie van DNK Assen onder regie van Karin Noeken). Ik heb altijd zoveel plezier beleefd aan theater dat het gewoon weer een onderdeel van mijn leven moet worden. Ik hoop dan ook dat ik vanuit mijn ervaring een waardevolle inbreng heb voor de komende MTF activiteiten. Als eerste gaan we (Ineke, Cora en ik) kijken of we in het najaar nog een aantal theaterworkshops kunnen organiseren. Misschien in een andere vorm of op andere locaties binnen Friesland… We houden jullie op de hoogte.

Ik heb er zin in!

Wilma Couperus