«

Dansen in het duister

Datum en tijd: 4 mei 2024
21:00 uur

t/m 23:30 uur
Locatie: Posthuis Theater Heerenveen
Url: https://www.posthuistheater.nl/agenda/2357/_Mini_Theater_Friesland_/Dansen_in_het_duister

Heerenveen 1940-1945. In de bij het ziekenhuis speciaal gebouwde barak voor besmettelijke ziekten waakt de jonge zuster Maartje Danse over haar patiënten. Maartje mag als verpleegster op deze afdeling werken, omdat ze immuun lijkt voor besmettelijke ziekten. De Duitse militairen, die een eigen lazaret in de bomvrije kelder van het ziekenhuis hebben, wagen zich beslist niet in de ziekenbarak van zuster Maartje. Ideaal voor een Joods patiëntje als Flipje Kind, of voor de oude Joodse juffrouw Goedekoop om hier te verblijven.

Intussen krijgt Hielke Wierda, zoon van een bekende garagist en chauffeur van de ziekenwagen, problemen met de Duitsers en wordt hij verbannen naar Berlijn. Dat is hij niet van plan, maar waar kan hij een veilig onderkomen vinden? 

In het grimmige laatste oorlogsjaar wordt het drukker en drukker in het ziekenhuis, ook op de afdeling van kinderarts Bonne Dijkstra. Samen met het verplegend personeel probeert hij er te zijn voor de vele zieke kinderen en zuigelingen, die in de koude winter onder de meest barre omstandigheden uit Limburg zijn geëvacueerd naar Friesland.

Nieuw theaterstuk van Ineke de Vries // Spel: Neline Ravesloot, Marc Wijma, Oege L. Palma, Frans Bindels, Albertina van der Wal, Henk Roskammer, Jan Feenstra, Fenna Blaauw, Yasmijn de Vries, Thessa van Limburg, Jessie Roskammer, Marinka Vrancken, Joke Hijlkema, Kaj Wijma, Maja Wijma, Marlijne Palma // Productie-assistent: Julian Veenstra // Regie: Ineke de Vries